Rapport tweede supermarkt Bunde hoeft niet openbaar

Het eerste rapport over een tweede supermarkt in Bunde hoeft niet openbaar gemaakt te worden. Dat heeft de rechtbank op vrijdag 22 maart uitgesproken.

Naar de rechter
De overkoepelende winkeliersvereniging kernen Meerssen en een aantal ondernemers in Bunde zijn eerder naar de rechter gestapt omdat de gemeente het rapport niet openbaar wilde maken. In het eerste rapport zou geen plek zijn voor een supermarkt, in het tweede rapport zou dit wel zijn. De conclusie van de rechtbank is: twee keer ongegrond en een keer niet-ontvankelijk. De rechtbank volgt op alle punten de redeneerlijn zoals die in de verweerschriften van de gemeente is uiteengezet.

Geen formele status maar concept
Het eerste rapport dat door bureau BRO is opgesteld in opdracht van de gemeente gaat over de mogelijkheden voor het vestigen van een fullservice supermarkt op het Agnesplein in Bunde. De gemeente heeft eerder aangegeven dat het het rapport geen formele, maar een concept status had.

Reactie Dijkstra
Woordvoerder, Dijkstra, geeft aan: “Omdat de zaak momenteel wordt behandelt door de Raad van State willen wij graag een radio stilte betrachten. Dit ook om de rust in ons dorp te bewaren.”

Lees vorig bericht

SV Meerssen speelt gelijk

Lees volgend bericht

Zon, muziek, geschiedenis en preuve