Heemkundevereniging liep Roemerswandeling

Onder een blauwe hemel en de voorjaarszon hebben een aantal mensen onder leiding van drie gidsen een bijzondere wandeling gelopen. De wandeling genaamd Roemerswandeling, is een wandeling die door Charles Clement Roemers, eigenaar van de Proostdij van 1804 tot 1838, in zijn testament beschreven is.

Eiland in de Geul
De wandeling loopt van de Proostdij tot aan Villa Eyckendael aan de Houthemerweg. Hier legde Roemers een lusttuin, visvijver en een eiland in de Geul aan. De wandelaars kregen deskundige uitleg van de gidsen. Tevens staat de wandeling beschreven in een extra Gerbergabode, het blad van de Heemkundevereniging Meerssen.

Lees vorig bericht

Verbod op confetti en strooigoed tijdens de optocht is een goed idee?

Lees volgend bericht

Geflatteerde nederlaag RVU