Wat heeft Meerssen met Tihange

Na twee eerdere publicaties van Milieudefensie Meerssen over de grote actiedag op 25 juni om tot sluiting van Tihange te komen, bereiken ons steeds meer vragen over de manier waarop een en ander  georganiseerd gaat worden.

De tri-nationale-mensenketting zal gevormd worden door naar schatting 60 duizend mensen naar van te voren afgesproken plekken te sturen langs wegen en paden tussen de steden Luik, Maastricht, Aken en Tihange. Afhankelijk van waar u woont worden er aanbevelingen gedaan waar uw plaats in de ketting zou kunnen zijn. Op het ogenblik dat de ketting zich zal sluiten, zo rond 15.00 uur, reiken we elkaar de handen terwijl we naast elkaar staan. Onze verbinding ligt dan als een 90 kilometer lang lint tussen de kerncentrale van Tihange en de steden Luik, Maastricht en Aken. 

De ketting symboliseert het gezamenlijke protest uit diverse Europese landen en daarom wordt deze zodanig opgebouwd dat er in elke schakel zo mogelijk mensen zullen staan uit verschillende landen.

Mensen vormen de ketting, hand in hand en deze zal  ALLEEN ontstaan als U ook meedoet! We hebben iedereen écht nodig! U kunt zelf bepalen hoe u mee wilt doen, als individu of als groepsverantwoordelijke, waarbij u zelf de aanmelding en organisatie van een groep voor uw rekening neemt.

De exacte details van de route en de toewijzing worden op tijd aangekondigd. U kunt zich echter nu al opgeven via: www.chain-reaction-tihange.eu/nl/

Milieudefensie Meerssen staat aan uw zijde en zal de komende weken regelmatig van zich laten horen en informatie geven.

meerssen@milieudefensie.nl 043 3643740

Lees vorig bericht

Geflatteerde nederlaag RVU

Lees volgend bericht

Film The Savior vertoond