Amstel Gold Race voor dames en heren doorkruisen Gemeente Meerssen

Het internationale wielerpeloton, dames en heren, komt (Paas)zondag 16 april wederom  op  Meerssens grondgebied. En hoe! Met bijna alle wereldtoppers, uit de voorjaarsklassiekers. die een gooi doen naar de overwinning. Na een afwezigheid van ruim 14 jaar wordt  de Amstel  Gold Race Ladies Edition weer verreden. De dames krijgen net als de heren in de eerste 25 km, 3 beklimmingen voor de pedalen, de Slingerberg, de Adsteeg in Beek en daarna de altijd lastige Beukel en Lange Raarberg.

Eerst doorkomst heren
De start van de heren is om 10.20 uur. Hun afstand is 261km met maar liefst 35 beklimmingen. Na de start in Maastricht, gaat de karavaan via Meerssenhoven, naar  Bunde, de Maastrichterlaan, Brommelen, Oostbroek, Hulserstraat, Processieweg. Omstreeks 10.40 uur begint de beklimming van de Slingerberg waar een hoogteverschil van 105 meter overwonnen moet worden. Via de Hussenbergstraat en Cruisboomveld gaat het richting Beek, waar de beklimming van de Adsteeg plaats vind. Om 10.53 uur zijn de renners in Ulestraten. Via de Past.  van Eysstraat en de Catharinastraat naar de Humcoverstraat. Daar  wordt om 11.00 uur de Beukel  beklommen en direct na de rotonde de Lange Raarberg. Het hoogte verschil boven op Raar is 140 meter. In de Catharinatraat worden de wegversmalling paaltjes door de gemeente weggehaald.

Doorkomst dames
De Amstel  Gold Race Ladies Edition vertrekt om 10.40 uur vanaf de Markt in Maastricht. Bij benadering zijn zij om 11.00 uur bij de Slingerberg en om  11.24 uur de beklimming van de Beukel en de Lange Raarberg. Net zoals de afgelopen 52 jaar, hopen de renners in de Gemeente Meerssen, waar de wieg stond van deze, in meerdere opzichten, meest populaire mondiale wielerkoers, te kunnen rekenen op het sportieve gedrag van de toeschouwers. 

Toerversie
Zaterdag 15 april is de Amstel Gold race voor de liefhebbers. Ruim 15.000 renners zullen over diverse afstanden het Heuvelland en de gemeente Meerssen gaan verkennen. De afstanden zijn 60 km, (door Rothem en Weert); 100, 125, 200 en 240 km. Door Rothem, Weert, Bunde, Geulle, Ulestraten en Meerssen. Hiervan uitgezonderd is de 150 km.

Lees vorig bericht

Nieuwe Buurtbus gepresenteerd

Lees volgend bericht

Handtekening onder verkoop Proosdijschuur