Nieuwe Buurtbus gepresenteerd

De buurtbusvereniging 797 Geulle heeft de nieuwe Buurtbus gepresenteerd. De vereniging deed dat, door met de bus naar het gemeentehuis te gaan en daar de sleutel te overhandigen aan wethouder Houben. De wethouder mocht daarna een aantal passagiers naar het ARRIVA busstation aan het stationsplein in Meerssen brengen. Hier werd, onder het genot van een kop koffie, de noodzaak van goed openbaar vervoer in de kleine kernen onder de aandacht gebracht.

Waardering
Wethouder Houben sprak zijn respect uit voor de manier waarop buurtbusvereniging 797 Geulle op zo’n korte tijd bergen werk heeft verzet en beloofde een goede samenwerking tussen de vereniging en de gemeente.

Diploma
Na de toespraak heeft wethouder Houben de passagiers als chauffeur weer terug naar het gemeentehuis gebracht. Hier ontving de wethouder van buurtbusinstructeur Piet Curfs het diploma van rijvaardigheid voor de Buurtbus.

OV-chipkaart
Vanaf dinsdag 18 april gaat de nieuwe buurtbus nog tot 29 april de huidige route rijden om vervolgens op maandag 1 mei te starten met de nieuwe bus route. Deze route heeft nieuwe vertrek en aankomsttijden. In de nieuwe Buurtbus kan de reiziger gebruik maken van de ov-chipkaart of kan betalen met de contactloze bankpas. Tot 1 januari 2018 kan er ook nog een kaartje gekocht worden. Na 1 januari is dit niet meer mogelijk. In de buurtbus kan de OV-chipkaart opgewaardeerd worden.

Lees vorig bericht

Lege hennepplantage aangetroffen

Lees volgend bericht

Amstel Gold Race voor dames en heren doorkruisen Gemeente Meerssen