Handtekening onder verkoop Proosdijschuur

Op 11 april heeft wethouder Houben een handtekening gezet onder de verkoop van de monumentale Proosdijschuur aan horecaondernemer Gitte Pinckaers. Het pand wordt voor de vraagprijs van 200.000,- euro verkocht. De hoeve krijgt een kwalitatief hoogwaardige invulling, waarbij verschillende functies elkaar aanvullen: een combinatie van kwaliteitshoreca en een raadzaal. Aan de voorzijde wordt een aanbouw gerealiseerd. Deze verwijst naar een gedeelte van de oude Proosdijschuur dat hier begin vorige eeuw stond. De verbouwing gebeurt uiteraard met respect voor het historische karakter en zal in december 2017 gereed zijn.  

Ondertekening Koopovereenkomst Proosdijschuur
Wethouder Houben en horecaondernemer Gitte Pinckaers hebben de koopovereenkomst ondertekend in de Gloriëtte Wethouder Houben laat weten: “Ik ben bijzonder blij dat het eindelijk zover is! De karakteristieke Proosdijschuur wordt alsnog ontwikkeld, zoals de gemeenteraad dat in 2010 bedoeld heeft. Hiermee maken we mogelijk dat opnieuw een bijzonder aantrekkelijke & unieke locatie in het historische hart van sfeervol Meerssen wordt gerealiseerd.”

Horeca, raadszaal en subsidie

De horeca gaat bestaan uit een restaurant met zaal op de begane grond. De ondernemer biedt de gemeente de mogelijkheid een keer per maand raadsvergaderingen te houden in de zaal. De ingang voor bezoekers is via de horeca aan de marktzijde. Horeca en raadzaal zijn gescheiden door een flexibele wand. Voor de verbouwing van Rijksmonument de proosdijschuur heeft de Provincie Limburg een subsidie toegekend van 165.000 euro.

Lees vorig bericht

Amstel Gold Race voor dames en heren doorkruisen Gemeente Meerssen

Lees volgend bericht

Kruisweg van Charles Eyck voor kerk Meerssen-West