Nieuwe kruisweg St Joseph Arbeider

Met een Eucharistieviering en de zegening van de kruisweg is de nieuwe kruisweg in de kerk in Meerssen west voor het publiek opengesteld. De kruisweg is vervaardigd door Charles Eyck uit Meerssen. Tijdens de ceremonie was de ontdekker van deze kruisweg Ad van Gils aanwezig. Hij wist dat er in Moerdijk een kruisweg van Charles Eyck ergens op een zolder lag.

Kruisweg in bruikleen
De kunstenaar had bij de bouw van de kerk in Meerssen West  beloofd dat hij een kruisweg voor de kerk zou maken. Dit is echter nooit gebeurd. Tot aan de nieuwe kruisweg hingen foto’s van de kruisweg uit de kerk in Reijmerstok aan de muur. Nu heeft de kerk de nieuwe kruisweg in bruikleen gekregen van  het bestuur van de inmiddels afgebroken Sint Stephanuskerk in Moerdijk. Deze kerk was in 1956 gebouwd.

Lees vorig bericht

Inbrekers betrapt door bewoners

Lees volgend bericht

Sterker Meerssen uit bekertoernooi