Zwembad mag doorstarten

De kogel is door de kerk: “Vereniging zwembad Meerssen” heeft van de raad de toezegging gekregen het openhouden van zwembad de Parel een kans te geven. Een gezamelijke motie van PGM, Focus, KIJK!!! en CDA heeft het met 10 stemmen voor en 5 stemmen tegen gehaald. Om het bad zo spoedig mogelijk te openen, is sowieso een bedrag van 35.000 euro beschikbaar gesteld.

Nu en straks
Naast het bedrag van 35.000 euro, is voor de langere termijn mogelijk een hoger bedrag nodig om het bad definitief open te houden. Geld hiervoor kan mogelijk uit de sloopkosten worden gehaald die al gereserveerd waren.

Zorgen
BRUG-M in de hoedanigheid van Jan Gulikers, uitte haar zorgen rondom het voorstel en is bang dat de vereniging in de toekomst in de problemen komt als ze de begroting niet rond krijgt. Volgens Gulikers staat de gemeente financieel nu niet garant en kan de vereniging op termijn in zwaar weer terecht komen. Zo ontbreekt er volgens hem een onderhoudsplan en is de huidige begroting “niet solide”.
Ook maakt de partij zich zorgen over het ledenaantal dat achterblijft waardoor er mogelijk tekorten gaan ontstaan.
Het was dan ook niet verwonderlijk dat de partij tegen de motie stemde maar daarbij aangaf dit burgerinitiatief zeer te waarderen.

Opgelucht
Initiatiefnemer Ton Scheepers toonde zich na het besluit zichtbaar opgelucht en gaat met zijn vrijwilligers alles in werking stellen om het bad zo spoedig mogelijk te openen. Hierbij wordt de datum van 1 juni genoemd.
Een andere datum die genoemd wordt, is die van de begrotingsvergadering van dit jaar, begin november.
Volgens Scheepers zal dit het moment moeten zijn dat er eerlijk gekeken gaat worden of het bad echt bestaansrecht heeft.

Lees vorig bericht

Sterker Meerssen uit bekertoernooi

Lees volgend bericht

Kinderen Rothem liepen voor Make a Wish