Juvat Westendorp danste voor JOGG

Tijdens de Koningsspelen, heeft de kick-off, van Jongeren op Gezond Gewicht Heuvelland, plaatsgevonden. Met de waterbus van WML maakte JOGG ambassadeur Juvat Westendorp een tour langs de vijf Heuvelland gemeenten. Ook deed hij de gemeente Meerssen aan en danste met de kinderen van basisschool Franciscus in Bunde. Juvat Westendorp is bekend van GTST, So You Think You Can Dance en de film Onze Jongens.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)
In het Heuvelland is 1 op de 7 kinderen te zwaar. Met JOGG willen de gemeentes hier verandering in brengen. JOGG staat voor een lokale, integrale en duurzame aanpak. Onder de paraplu van de gemeenten werken scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupers en woningbouwverenigingen samen om de omgeving zo in te richten dat de gezonde keuze weer de normale en makkelijke keuze is.

Drinkwater campagne
Naast de kick-off voor JOGG Heuvelland is, in samenwerking met WML,  tijdens de Koningsspelen het startsein gegeven voor de Drinkwater campagne. Water drinken moet weer heel gewoon gaan worden. Het levert een positieve bijdrage aan de preventie van overgewicht. De basisschoolleerlingen kregen een Drinkwater bidon die bij de waterwand van WML met drinkwater gevuld kon worden. Na de Koningsspelen worden de bidons op de scholen gebruikt om waterdrinken te stimuleren. 

Lees vorig bericht

Kampioenschap binnen bereik

Lees volgend bericht

Ommetje Geulle aan de Maas