Voorlichtingsavond in Meerssen over protestactie Tihange

Naar aanleiding van de grote protestactie tegen het openhouden van kerncentrale Tihange op 25 juni organiseert Milieu defensie Meerssen een voorlichtingsavond. De avond wordt gehouden op dinsdag 16 mei om 19:30 uur in gemeenschapshuis de stip.

opzet voorlichtingsavond
Onder andere de heer Peer de Rijk van WISE-Nederland (World Information Service on Energy) gaat de vraag beantwoorden waarom Tihange gevaarlijk is. Ook worden er praktische antwoorden gegeven over de kettingactie op 25 juni. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Problemen kerncentrale Tihange
De kerncentrale Tihange kampt al jaren met problemen. Zo zijn er in het verleden al meerdere malen scheurtjes aangetroffen in de centrale. Wereldwijd zijn er z’n 430 kerncentrales, Milieu defensie Meerssen zegt dat het niet gaat om paniekzaaierij maar dat de centrale in Tihange veel gevaarlijker is dan andere kerncentrales. Fukushima en Tsjernobyl zijn kerncentrales waarbij grote problemen zijn ontstaan met catastrofale gevolgen. Aldus milie defensie Meerssen.

Lees vorig bericht

Promotie MIC. Dames 1 naar de 2de divisie een feit.

Lees volgend bericht

Meer Vandaag zoekt jou!