RVU vergeet stap vooruit te zetten

De spelers van RVU lieten een uitgelezen kans liggen op het ontlopen van directe degradatie en een stap te zetten richting nacompetitie. 

Gelijke ruststand
Binnen 7 minuten kreeg RVU van dichtbij drie mogelijkheden om de score te openen. Uitglijden, niet durven uit te halen en een rollertje in de handen van de doelman waren het resultaat. De aanvangsfase was duidelijk voor RVU. Die sterke fase werd beloond toen Youri Poper een strafschop binnen schoot, 1-0. RVU had zicht op de tweede treffer maar de spelers gingen ging voor het Kerkraadse doel enkele malen zwak met de bal om. In het laatste kwartier van de eerste helft nam LHC het initiatief. De ploeg uit Eijgelshoven kwam op gelijke hoogte doordat een speler van LHC niet gevolgd werd en er een overtreding gemaakt werd binnen het strafschopgebied. De daarop volgende penalty werd verzilverd door LHC 1-1.

Nipt verloren
Na rust leken Youri Poper en Mick Reneerkens RVU van dichtbij RVU weer op voorsprong te brengen echter werd de kans om zeep geholpen. Even later verdedigde RVU niet scherp genoeg waardoor LHC op voorsprong kwam 1-2. Het ontbreken van Rothemse aanvalskracht en accuratesse leek RVU definitief de kop te kosten. Het was veelzeggend dat Dwayne Dolmans, eerst als centrale verdediger uitblinkend, in het laatste deel van de wedstrijd aanvallend de gevaarlijkste RVU-speler was. Eerst kopte hij nipt over om vervolgens tegen de lat te koppen. De goed ingevallen A-speler Bas Simon stond omstreeks de 80e minuut aan de basis van de Rothemse gelijkmaker 2-2. Nog geen minuut later werd het via de paal en een LHC-speler 2-3. Dit was tevens de eindstand. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft RVU drie punten achterstand op UOW’02 en Heerlen. Volgende week gaat RVU op bezoek bij Eijsden.

Lees vorig bericht

Lintjesregen 2017

Lees volgend bericht

Presentatie 6de dialec-gedichtebundel