Doden herdacht door twee minuten stilte

Met herdenkingsdiensten in de Synagoge en Basiliek, een bijeenkomst op het binnenplein van het Bestuurscentrum en twee minuten stilte bij de Vredeskapel, zijn de doden van de tweede wereldoorlog en gevallenen van oorlogshandelingen en vredesoperaties na de tweede wereldoorlog herdacht.

Toespraak burgemeester
De herdenking werd muzikaal opgeluisterd door Rothems Harmonie en het Gäöls Mannekoor. Burgemeester Clermonts stond in haar toespraak stil bij de mensen die hun leven gaven voor de vrijheid.

Twee minuten stilte
Na de bijeenkomst op het binnenplein, ging het gezelschap in een stille tocht naar de Vredeskapel. Hier werd door Scouting de vlag gehesen, de namen van de gevallenen van de gemeente Meerssen genoemd, een krans gelegd, twee minuten stilte gehouden en gedichten voorgelezen. Aansluitend legde kinderen bloemen neer en was er een eresaluut van schutterij St. Remigius.

Lees vorig bericht

Scouting Geulle organiseerde Dodenherdenking

Lees volgend bericht

Meer Bekeken – Dodenherdenking 2017