Internationaal Scoutingkamp gaat niet door

Ook dit jaar was het de bedoeling om de inmiddels traditionele Marsna Jamborette te organiseren. Dit is een kamp dat een keer in de vier jaar wordt gehouden door de Scoutinggroep Sint Jozef van Meerssen. De laatste jaren wordt het kamp opgezet in de weilanden Tussen de Bruggen. Helaas gaat nu de editie van 2017 niet door. Dit is nog nooit eerder voorgekomen in de 35-jarige bestaansgeschiedenis van het kamp.

Inschrijvingen
Als gevolg van een te laag aantal aan deelnemers is het volgens de organsatie niet mogelijk een kamp te organiseren waarbij de doelstelling ” elkaar leren kennen ondanks verschillen” niet haalbaar is. Om een kwalitatief goed kamp te hebben, zijn minimaal 150 deelnemers nodig. Op dit moment hebben zich niet meer dan 64 Scouts opgegeven waardoor de organisatie de beslissing heeft moeten nemen het kamp niet te laten doorgaan.

2019
Volgens een woordvoerder is er zoveel werk verzet dat er wellicht toch nog hoop is op een vervroegde editie. Hoewel de eerst volgende gelegenheid volgens de traditie pas in 2021 zal zijn, gaat de organisatie bekijken of er een Marsna Jamborette in 2019 te organiseren is.

Lees vorig bericht

Nieuw tv-programma op Meer TV

Lees volgend bericht

Brand Proostenkelder markt Meerssen