Dunatos nieuws

Trainingen tot de zomerstop
Op de maandagen is er 1 zaaldeel beschikbaar van 18;00 tot 22;30 uur. Op de woensdagen en vrijdagen zijn de reguliere trainingen. In de maand juni wordt er getraind met de nieuwe selecties van seizoen 2017-2018. Vrijdag 30 juni is de laatste trainingsavond voor de zomerstop.

Jubileum
Zaterdag 20 mei vieren we ons jubileum en het programma ziet er als volgt uit:
– Deelnemers aan de Clinic (t.m.14 jaar) worden uiterlijk om 11;00 uur verwacht.
– Deelnemers aan het Maxi Mix Toernooi worden uiterlijk om 13;00 uur verwacht.
– Deelnemers aan de Barbecue krijgen de eetbonnen op 20 mei, tegen betaling van de eigen bijdrage. Let op: Niet opgeven = Geen barbecue!
– In de kantine kan tot 19;00 uur contant worden afgerekend. Vanaf 19;00 uur alleen met consumptiebonnen.

Programma
11.30 uur   Clinic voor kinderen t.m. 14 jaar verzorgd door top trainers!
13.30 uur   Maxi Mix  toernooi voor (oud)leden vanaf 14 jaar. 
15.30 uur   Dames 1 – Dunatos Legends
17.15 uur   Heren 1  – Dunatos Legends
19.00 uur   Barbecue, € 9,00 p.p. en € 6,00 voor< 14 jaar 
20.00 uur   Feestavond met een TOP DJ in een sfeervol aangeklede kantine.

Kamp
Afgelopen weekend zijn zo’n 65 leden en ouders samen op kamp geweest, ter afsluiting van het seizoen 2016-2017. Kenmerkend voor de Dunatos-kampen is de saamhorigheid tussen alle leeftijdsgroepen, waarbij de jongste mini’s tot en met de oudste deelnemers samen alle programmaonderdelen doen, samen eten klaarmaken en samen rond het kampvuur zitten. De kamp-commissie had weer uitstekend werk verricht en met een leuk Mystery programma voor alle leeftijden, gezorgd voor een geslaagd weekend.

De weg naar het kamp werd per fiets afgelegd en via een vijftal stops werd de locatie in het Belgische Voeren bereikt, wel of niet met ‘de tong op de sjeun’. Na een korte rustperiode, waarin velen de kunsten van onze eigen vingervlugge illusionist Lowieck bij post 5 nog eens probeerden te verklaren, was er weer tijd voor actie en kon er worden gesport, tenten worden opgezet en worden genoten van de omgeving. Richting etenstijd werd er per groep een mystery – barbecue – box uitgereikt en ging elke groep gezamenlijk aan de slag om van deze doos ingredienten een heerlijke barbecuemaaltijd samen te stellen. En dat lukte voortreffelijk.

Het avond programma startte met een optreden van Illusionist-Mentalist ‘Magic Kevin’. Als eerste ‘de truuk met de Dojf’  en als afsluiter de konijn in de hoge hoed en tussendoor vele onnavolgbare acts met eigen leden in de hoofdrol. Enkelen maakten zich na afloop zorgen of de Duifjes nog wel leefden nadat deze in een konijn waren veranderd, maar gelukkig was deze zorg ongegrond en bleken in tegenstelling tot de Doif van Toon Hermans, deze duiven wel nog te leven. Na ‘ Der Magische Kevin’ en zijn lieftallige assistente was inmiddels het kampvuur ontstoken. Terwijl 12plus rond de vlammenzee een plekje opzocht, gingen de jongere deelnemers o.l.v. Joelle en Rick ‘aon de geng’  in de kids disco met muziek en spellen. Vanaf een uur of een ’s nachts zochten beetje bij beetje de deelnemers hun bed op.

In de daaropvolgende nachtelijke uren hebben enkele papa’s nog flink wat hout gezaagd voor een volgend kampvuur en was het de U14 die bijna niets heeft geslapen. Toen de vrij irritante Belgische haan driemaal had gekraaid, stond iedereen op voor de traditionele ‘sjpek met eier’ en kon na het opruimen de terugweg per fiets worden ingezet.

Het einde van een zeer geslaagd kamp zonder enige wanklank (als we het tekort aan een bepaald soort dorstlesser zaterdagavond even niet meetellen, wat overigens ook weer perfect is opgelost.

Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het Kamp 2017!

Lid worden
In de maand juni wordt er getraind met de selecties van het nieuwe seizoen. Een perfect moment om kennis te maken met de basketbalsport en BC Dunatos in het bijzonder.Lijkt basketbal jou ook een te gekke sport? Twijfel niet en meld je aan. Je mag dan twee weken gratis meetrainen. Van acht jaar tot 40+ is men actief bij onze vereniging, dus val je in deze groep, dan ben je van harte welkom!

Mail Peter Jongen voor meer informatie over het lidmaatschap en de mogelijkheden om gratis mee te trainen. ledenadministratie@bcdunatos.club

Vriend van Dunatos
Onze club is op zoek naar begunstigers die ‘Vriend van Dunatos’ willen worden. Met een bijdrage van 25, 50 of 100 euro wordt het basketbal in Meerssen gesteund en staan de namen van alle begunstigers een jaar lang op ‘The Wall of Friends’ in de kantine van de sporthal. Draag BC Dunatos ook een warm hart toe en geef onze vereniging een extra steuntje in de rug. Schroom niet en neem contact op met Paul Theunissen via theunissenp@gmail.com Website
Het adres van onze website is: www.bcdunatos.club

Lees vorig bericht

SV Meerssen pakt uit tegen De Valk

Lees volgend bericht

Basilicakoor Meerssen zwaar gedupeerd