Libertytour doet Meerssen aan

Voor het vierde jaar op rij organissert Liberty Maastricht, de Libertytour. Deze tour is een eerbetoon aan de bevrijders en de mensen die voor onze vrijheid hebben gestreden. De Libertytour komt op 27 mei naar Meerssen.

Vertrek in Margraten
De tour begint altijd een dag voor Memorialday in Margraten waar de deelnemers aan de tour een kranslegging doen om de Amerikaanse bevrijders te gedenken. Daarna vertrekken 40 historische geallieerde militaire voertuigen met ongeveer 80 personen uit Margraten om bij twee monumenten die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben een bloemlegging te doen. De krans en bloemen worden door de deelnemers betaald om zo een extra bijdrage te doen aan deze herdenking.

Nooit vergeten
Een van de redenen waarom Liberty tour dit doet, is om dit grootste drama dat Europa getroffen heeft nooit te vergeten, dit ter lering voor de toekomst. Een andere reden is om de mensen die voor onze vrijheid gestreden hebben aandacht te geven en de monumenten die hier uit voortgekomen zijn levend te houden.

Bloemlegging
In 2016  heeft de Libertytour op deze manier aandacht geschonken aan het Limburgs verzetsmonument op de Cauberg in Valkenburg en aan de mannen van de Old Hickory Divisie, door bloemen te leggen bij een monument op het Vrijthof in Maastricht.

Markt Meerssen
Op 27 mei 2017 doet de Libertytour, rond 13:00 uur, de Markt in Meerssen aan, om hier bij de vredeskapel een bloemlegging te doen. Zij rijden via de Humcoverstraat en de Beekstraat naar de Markt. De stop op de markt duurt ongeveer 1,5 uur en iedereen kan een kijkje komen nemen naar de oude militaire voertuigen en hun bemanning.

Lees vorig bericht

Jubileumlogo Geulmennekes onthuld

Lees volgend bericht

MIC feliciteert kampioenen