Gemist Meer/Actueel 14 mei: Basilicakoor dupe van brand – 185.000 extra voor nieuwe gymzaal -Centrumplan Bunde kan doorgaan

Meer/Actueel van zondag 14 mei 2017 met o.a. :

Basilicakoor dupe van brand
Het Basilicakoor Meerssen is zwaar gedupeerd geraakt door de brand in de Proostenkelder. Vorige week zaterdag is daar een brand ontstaan.

Nieuwe gymzaal Ulestraten kost meer
De nieuw te bouwen gymzaal in Ulestraten gaat 185.000 euro meer kosten dan eerst was begroot. En hierdoor heeft de uitvoer van de nieuw te bouwen gymzaal een maand vertraging opgelopen en wordt er verwacht dat hij in maart 2018 open gaat. De gemeenteraad moet wel nog in de volgende raadsvergadering van 8 juni beslissen of het geld daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld.

Centrumplan Bunde kan doorgaan
Tijdens de raadsvergadering van vorig jaar oktober, heeft de raad het plan om het centrum van Bunde nieuw leven in te blazen, aangenomen. Diverse ondernemers waaronder de Albert Heijn, hebben hier beroep tegen aangetekend. Afgelopen week deed de Raad van State hier uitspraak over.

SV Meerssen en MIC gehuldigd
Het eerste van SV Meerssen en het eerste vrouwenelftal van handbalvereniging MIC zijn dinsdag 9 mei in het zonnetje gezet door de wethouder sport, van Rijswijk. Zowel SV Meerssen en MIC zijn kampioen geworden en promoveren.

Milieudefensie Meerssen verbaasd over politiek Meerssen Milieudefensie Meerssen is verbaasd dat de gemeenteraad geen standpunt neemt in de discussie over Tihange. Milieudefensie Meerssen vindt het vreemd dat de gemeenteraad de acties van de bevolking niet of nauwelijks ondersteund. De manifestatie tegen het openhouden van Kerncentrale Tihange staat op dit moment op 15.000 mensen, die een ketting vormen van Aken, via Maastricht en Luik naar de Belgische kerncentrale in Tihange op 25 juni.

Alle kernen krijgen 10.000 euro van gemeente
De gemeente Meerssen heeft een leefbaarheidsfonds van 10.000 euro per kern ter beschikking gesteld. Iedere inwoner kan een eenmalige bijdrage aanvragen. De enige voorwaarde is dat er geen professionele of commerciële organisatie achter zit. Het gaat hierbij om relatieve kleine bedragen om ze zo een zetje te geven.

Nieuwe naam voor scholen Gansbaan en Hwagveld
Nu hebben ze nog ieder een aparte school; Op t Hwagveld en de Gansbeek. Volgend jaar gaan ze samen in een nieuw gebouw; het Kindcentrum. Hiervoor is er een nieuwe naam bedacht, die vrijdag is onthuld.

Stelling deze week :
Het is goed dat Bunde een tweede supermarkt krijgt.

Gepresenteerd door: Sabrina Claasens

Meer Actueel week 19 – 14 mei 2017 from meer/vandaag on Vimeo.

Lees vorig bericht

185.000 euro extra nodig voor nieuwe gymzaal Ulestraten

Lees volgend bericht

V.V. Bunde pakt 3e periode