Veel belangstelling voor Tihangebijeenkomst

Dinsdagavond organiseerde Milieudefensie Meerssen een informatieavond over de kerncentrale in Tihange. Doel van deze avond was het informeren van de bevolking en het werven van vrijwilligers om deel te nemen aan het vormen van een menselijke ketting op 25 juni.

Voorlichting
Speciaal voor deze avond was een medewerker van WISE uitgenodigd om voorlichting te geven. WISE staat voor World Information Service on Energy en stelt zich een wereld zonder kernenergie als doel. De kern van de boodschap van de spreker was ” de kans is klein dat het fout gaat, maar als het fout gaat zijn de gevolgen enorm groot “. Ook de impact die een eventuele kernramp op Limburg zou hebben en de jarenlange onleefbaarheid in de Provincie, kwamen aan de orde.

Politieke belangstelling
Onder de ongeveer 150 aanwezigen waren ook diverse politici. Opvallend was dat er raadsleden en vertegenwoordigers uit Gulpen-Wittem, Valkenburg en Maastricht aanwezig waren. Van de uitgenodigde Meerssense gemeenteraad waren slechts twee raadsleden van BRUG-M aanwezig. Het College van B&W liet zich vertegenwoordigen door wethouder van Rijswijk.

Menselijke ketting
Om te protesteren tegen de instandhouding van de centrale van Tihange, is het de bedoeling een menselijke keten van 60.000 personen te vormen met een lengte van 90 km door de steden Tihange, Luik, Maastricht en Aken. Dit moet plaatsvinden op 25 juni maar de toestemming van de autoriteiten hiervoor moet nog gegeven worden. Tot nu toe hebben zich enkele tientallen Meerssenaren opgegeven die als het lukt en mag, in de Maastrichtse wijk Heer aan de ketting gaan deelnemen. Ook de burgemeester en wethouders van Meerssen hebben aangegeven een schakel te vormen in het geheel.

Lees vorig bericht

B&W sluit aan bij mensenketting tegen Tihange

Lees volgend bericht

Doe- & Kijkdag voor kinderen met Mad Science