Overspannen bouwmarkt oorzaak extra geld voor gymzaal

Verantwoordelijk wethouder Houben heeft in een reactie aan Meer Vandaag laten weten dat de overspannen bouwmarkt in 2016 de reden is dat de prijzen sterk gestegen zijn. Deze forse prijsstijgingen zou men niet eerder hebben kunnen voorzien. Daarom moet de wethouder terug naar de gemeenteraad om 185.000 euro meer budget te krijgen voor de gymzaal in Ulestraten te realiseren.

Tegenspraak
De uitspraken van de wethouder zijn in tegenspraak met wat het CBS begin 2016 laat weten. Het CBS laat weten: “De bouwsector heeft een goed eerste kwartaal gehad, met een omzetstijging van 5,5 procent en een toegevoegde waarde die bijna 6 procent hoger ligt dan in het eerste kwartaal van 2015. Na het zesde achtereenvolgende kwartaal van groei verwachten de meeste bouwondernemers dat de omzet in het komende kwartaal blijft stijgen”. Hieruit blijkt dat de wethouder in 2016, toen er al meer budget voorzien werd, wel had kunnen weten dat de prijzen op de bouwmarkt gestegen zijn. Het raadsvoorstel om de nieuwe gymzaal te bouwen werd in mei van dat jaar, zonder de extra kosten van 185.000 euro, goedgekeurd door de gemeenteraad.

Verklaringen
Afgelopen week heeft de gemeente via haar eigen website een bericht naar buiten gebracht over de extra kosten. Dit bericht, met daarin een verklaring, staat in contrast met de verklaring die de wethouder aan Meer Vandaag geeft. In de verklaring op de gemeentelijke website is te lezen ” De prijsstijging wordt veroorzaakt doordat kosten na de kredietcrisis fors zijn gestegen”. De kredietcrisis eindigde in 2011. De wethouder zelf spreekt over een overspannen bouwmarkt in 2016.

Raadsadviesvergadering
Dinsdagavond 23 mei wordt dit onderwerp besproken in de raadsadviesvergadering.

Lees vorig bericht

RVU E1 kampioen

Lees volgend bericht

IVN ochtendwandeling Kunderberg