Pinkster-wielerweekend in Meerssen en Geulle

Het Pinksterweekendstaat in het teken van de Ronde van Limburg ( 4 juni) en de Omloop van de Maasvallei. Zaterdag 3 juni starten de Nieuwelingen om 10.15 uur en de Junioren om 14.00 uur. Startplaats is Stein, maar de schermutselingen vinden voor een groot gedeelte plaats op Meerssens grondgebied plaats.

Nieuwelingen en junioren
De Nieuwelingen beklimmen omstreeks 10.40 uur voor de eerste keer de Snijdersberg. Dit gebeurt maar liefst 6 keer, met daarna uiteraard steeds de afdaling van de Slingerberg. De junioren beklimmen rond 14.27 uur 9 keer de Snijdersberg. Een zware klus.

Pinksterzondag
Pinksterzondag is  de Ronde van Limburg, over een afstand van maar liefst 186 km, voor elite renners en beloften. Om 12.48 rijden de renners Ulestraten binnen. Via de Catharinastraat naar Meerssen met eerst de beklimming van de Beukel en aansluitend de Lange Raarberg. Maar de renners komen terug naar Meerssen.  Omstreeks 14.45 uur komen zij via de Houthemerweg en de Volderstraat in de Kuileneindestraat voor wederom de beklimming van de Lange raarberg. Omstreeks 15.10 uur is in Geulle de beklimming van de Snijdersberg, na ruim 104 km koers. Via de Maasberg in Elsloo en  een kleine omweg is er om 15.47 de 2e beklimming van de Snijdersberg en vervolgen de renners het parcours naar de finishplaats in Genhout.

Lees vorig bericht

VV Bunde klaar met nacompetitie

Lees volgend bericht

Opnieuw hakenkruis aangetroffen nu in Rothem