Gestolen kunstwerk wordt wellicht vervangen

Aan de rotonde bij de Sint Jozefstraat is in april 2016 het kunstwerk van de Meerssense kunstenaar Paul Beckers gestolen. Het werk met de naam ” Stier Lascaux 1″ is door Beckers in 2002 geschonken aan de gemeente. Het werk was door de gemeente verzekerd.

Uitgekeerd
Door de verzekering is een bedrag van 11.000 euro uitgekeerd aan de gemeente. Dit geld is meegegaan in de begroting voor een graffitiproject bij enkele viaducten. BRUG-M heeft een motie ingediend om het uitgekeerde bedrag opnieuw te besteden aan een nieuw kunstwerk dat dan gemaakt moet worden door Beckers.

Gesprek
De partij heeft bij nader inzien de motie ingetrokken omdat de gemeenteraad mondeling een bedrag van 10.000 euro heeft toegezegd voor een eventueel nieuw werk van Beckers. Daarbij heeft kunstwethouder van Rijswijk de opdracht gekregen om met de kunstenaar in gesprek te gaan. Verder laat de wethouder weten dat het graffitiproject gewoon doorgaat.

Lees vorig bericht

De dag van de Duurzaamheid

Lees volgend bericht

Overspannen bouwmarkt oorzaak extra geld voor gymzaal