Ijzeren plaat vliegt lucht in door overvliegend vliegtuig

Volgens een omwonende van het vliegveld in Meerssen-West heeft zich een paar weken geleden een gevaarlijk incident plaatsgevonden met een vliegtuig dat overvloog. Volgens de man vloog een ijzeren plaat van 30 kg door de lucht toen een vliegtuig zeer laag overvloog.

Melding bij gemeente
De inwoner heeft melding gemaakt bij de gemeente van dit gebeuren. De gemeente heeft vervolgens de man doorverwezen naar het vliegveld. Omwonenden maken zich ernstig zorgen om de veiligheid.

Milieu defensie maakt zich zorgen
Milieu defensie neemt het incident zeer serieus en denkt dat de mensen zich niet beseffen wat er allemaal gaat gebeuren, als er straks nog zwaardere vliegtuigen over vliegen. Milieu defensie geeft ook aan dat in Nederland nergens woonwijken zo kort bij een vliegveld liggen als in Meerssen.

Oorzaken
In de praktijk kan er 300 meter tussen het vliegtuig en de grond een zogenaamde zogturbulentie ontstaan. Deze turbulentie kan ervoor gezorgd hebben, dat de ijzeren plaat los kwam en door de lucht is gevlogen.

Lees vorig bericht

Storing Meer TV verholpen

Lees volgend bericht

Gemist Meer/Actueel 4 juni: Levensgevaarlijke situatie in Meerssen-west – Hoe is het met Meerssen papier? – Hakenkruis in Meerssen