Meer Actueel week 22 – 4 juni 2017

Meer/Actueel zondag 4 juni 2017 met o.a. :

Stoplichten vliegveld
Achter de startbaan van Maastricht Aachen Airport, aan de Nieuwe Vliekerweg in Ulestraten, komen stoplichten te staan. De reden hiervoor is dat de landingsbaan aan de kant van Ulestraten met 250 meter verlengd wordt. De vliegtuigen gaan nu korter bij de weg maximaal gas om eerder van de baan los te komen waardoor verkeersdeelnemers risico’s lopen door de stuwkracht van de motoren van de vliegtuigen. Volgens Wim Derks van milieudefensie is de plaatsing van de stoplichten noodzakelijk.
De 250 meter extra landingsbaan wordt nog niet gebruikt en er ontstaan NU al levensgevaarlijke situaties.

Meerssen papier
In 2015 is Meerssen papier failliet verklaard en is het bedrijf overgenomen door een toen nog onbekend echtpaar. Rolf Pijsel, directeur vertelt over de toekomst plannen van de fabriek.

Hakenkruis in Meerssen
Op de kruising van de Oliebergweg en de Heideweg in Rothem is woensdag op het wegdek een levensgroot hakenkruis aangetroffen. Het hakenkruis is met olie op straat gegoten en vervolgens in brand gestoken. En zoals u vorige week in Meerssen Actueel heeft kunnen zien, zijn er recentelijk ook hakenkruizen aangetroffen in een stal aan de Kuileneindestraat in Meerssen. Of er tussen beide situaties een verband is, is niet bekend.

Tihange
Het is onzeker of de demonstratie tegen de Belgische kerncentrale in Tihange doorgaat. De demonstratiegroep heeft een mail gehad met de vraag wie de extra kosten van zo’n 60.000 euro voor de veiligheidsmaatregelen op zich neemt. Donderdag wordt bekend of de demonstratie op 25 juni doorgaat.

Reactie gemeente op hakenkruis Meerssen
Vorige week heeft Meer Actueel bericht over de hakenkruizen en satanstekens in een stal aan de Kuileneindestraat. De eigenaar vertelde over het uitblijven van actie van o.a. politie en de gemeente. De gemeente zegt de zaak serieus te nemen, zeker gezien de aard van de bekladdingen.

Werkzaamheden TV kanaal
Door werkzaamheden aan ons tv kanaal heeft u de afgelopen dagen niet kunnen kijken naar onze tv uitzendingen. De werkzaamheden gaan nog duren tot dinsdag 6 juni. Daarna moeten alle storingen opgelost zijn. Tot die tijd is het mogelijk dat de uitzendingen niet helemaal soepel lopen. Onze excuses voor het ongemak.

Tom Dumoulin
Girowinnaar Tom Dumoulin is woensdag door meer dan 10.000 mensen gehuldigd op de markt in Maastricht. Zijn favoriete band Kensington is speciaal overgevlogen om Tom te verrassen. Daarnaast is hij door koning Willem-Alexander benoemd tot ridder in de orde van Oranje Naussau. Ook is hij door de gouverneur uitgeroepen tot ereburger van de provincie. De kloomp uit Meerssen heeft speciaal een nummer geschreven voor Dumoulin.

Gepresenteerd door Rachelle Bouvrie

Lees vorig bericht

Ijzeren plaat vliegt lucht in door overvliegend vliegtuig

Lees volgend bericht

Toneelgroep Animato genomineerd voor provinciale toneelprijs