Confettiverbod weggestemd

Het was de vraag of het verbod op het uitstrooien van confetti tijdens de carnavalsoptochten in de herziende Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zou worden opgenomen. Burgemeester Clermonts kwam met het nieuwe artikel naar aanleiding van een maatschappelijke discussie die was ontstaan onder de bevolking over excessief gebruik van confetti of ander strooisel. De gemeenteraad stemde donderdagavond tegen een dergelijk verbod.

Amendement
PGM en FOCUS kwamen tijdens de raadsvergadering met een gezamenlijk amendement om het voorstel van Clermonts af te wijzen. Volgens fractievoorzitter Molling zijn er onvoldoende argumenten om een dergelijk verbod te introduceren. Zo verwijst hij naar de zes klachten die in de afgelopen jaren bij de gemeente zijn binnengekomen wat volgens hem niet in verhouding staat met de voorgenomen maatregel. Ook de kosten die gemaakt worden voor het opruimen van de confetti wegen volgens hem niet zwaar genoeg om een verbod in te voeren. De fractie is van mening dat het geld dat handhaving van het verbod kost, beter besteedt kan worden aan het schoonvegen van de straten na de optochten.

Andere partijen
De VVD was bang dat ‘betutteling van een lokaal evenement’ op de loer ligt maar eist wel goede afspraken met optochtcommite`s. De partij zag dan ook niets in een verbod op confetti maar wil wel dat er duidelijke afspraken worden gemaakt met optochtcommite`s.
BRUG-M zag wel iets in een verbod maar benadrukte samen met partij KIJK!!! dat het alleen moet gelden voor excessen.

Burgemeester
Clermonts laat weten nu het strooiverbod van tafel is, zij ook geen mogelijkheden en middelen heeft om overlast van overmatig confetti gebruik aan te pakken. Ze wil de komende jaren dan ook niet meer door de raad met dit onderwerp geconfronteerd worden.

Lees vorig bericht

Provincie vindt Zwembad Meerssen veilig genoeg

Lees volgend bericht

Jongeren voor jongeren