Koninklijke onderscheiding voor Jean Lemmens

Het zal niet zo snel gebeuren dat een burgemeester langs komt om de receptie van een jubilerend mannenkoor te openen. Daar was zaterdag 3 juni j.l. dan ook een speciale reden voor. Want na de bijzonder aardige toespraak van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz tot het jubilerende bestuur van het Gäöls Mannenkoor sprak zij de officiële woorden uit, waarmee een koninklijke onderscheiding behoort te worden uitgereikt. Het betrof Jean Lemmens. Hij ontving de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor vele verdiensten voor de Geulse gemeenschap gedurende een groot aantal jaren. En dat betreft niet alleen het mannenkoor! Ook voor Harmonie St. Caecilia en Toneelclub Geulle heeft hij heel veel betekend.

Het was sowieso een gedenkwaardige en vooral feestelijke avond daar in de Kollekamp, de thuisbasis van het GMK. Exact op deze 3e juni vierde het GMK het 25-jarig bestaan. Na een gezamenlijke koffietafel werden niet minder dan negen zangers gehuldigd: acht van hen als zangers van het eerste uur, en een negende met 12½ jaar GMK-historie. Het bestuur, in de persoon van voorzitter Jaap de Lange stak de loftrompet over de jubilarissen en deelde speldjes aan hen en bloemen aan hun resp. partners uit. De vertegenwoordiger van het K(oninklijk  N(ederlands) Z(angers) V(erbond), Fer van de Winkel, had bijna gelijk, toen hij stelde uitgenodigd te zijn bij het jongste mannenkoor van Limburg. De genoemde acht zangers van het eerste uur kwam hij huldigen met een oorkonde en herinneringsspeld voor 25 jaar mannenkoorzang. Wie denkt dat daarmee alle gedenkwaardige zaken achter de rug waren, vergist zich. Want later op de avond werd het GMK ook nog een beschermheer rijker. Bij acclamatie werd Winus de Rouw uitgeroepen tot eerste en enige Beschermheer van het Gäöls Mannenkoor. Voorwaar een felicitatie waard!

Ter gelegenheid van het zilveren jubileum vindt zaterdag 24 juni a.s. het Jubileumconcert plaats in het ASTA Theater aan de Markt te Beek. Aanvang 19.30 uur. Medewerking verlenen Zanggroep E-Motion Elsloo en Salon Rouge uit Aken. Kaarten à 10 Euro zijn te bestellen bij peter.bruls@home.nl. U bent van harte welkom.

Lees vorig bericht

20-jarige Meerssenaar aangehouden voor wapenbezit

Lees volgend bericht

Praktijondersteuner moet kosten jeugdzorg in toom houden