PGM wil geen verbod op confetti, strooigoed en slingers

Partij Groot-Meerssen, PGM, gaat vanavond tijdens de raadsvergadering proberen om het verbod op confetti en strooigoed te voorkomen. Ze komen hiervoor met een amendement. Als de gemeenteraad vanavond hiermee akkoord gaat dan verdwijnt het verbod uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Verbod
Burgemeester Clermonts zegt dit verbod nodig te hebben om overlast en hoge opruimkosten in de toekomst te voorkomen. Clermonts is van mening dat de hoeveelheden die worden gebruikt niet meer in proportie zijn en krijgt klachten uit de samenleving hierover. Om dit probleem te kunnen aanpakken is er een middel nodig om te kunnen handhaven. Het opnemen van een strooiverbod in de APV voor onder andere confetti is derhalve noodzakelijk, aldus de burgemeester.

Reden
PGM is van mening dat strooigoed, confetti en slingers nou eenmaal bij een volksfeest horen. Verder geven zij als reden aan ‘De optochten in onze kernen een van de hoogtepunten zijn van de jaarlijkse carnaval’ ‘Strooigoed, confetti en slingers onlosmakelijk verbonden zijn met dit volksfeest, hetgeen door veel deelnemers aan en toeschouwers van optochten zo beleefd wordt’. Als laatste laat PGM nog weten dat het voorgestelde verbod niet in verhouding staat met de hoeveelheid geregistreerde klachten.

Lees vorig bericht

Provincie vindt Zwembad Meerssen veilig genoeg

Lees volgend bericht

Jan Mans distantieert zich van uitspraken BRUG-M