Praktijondersteuner moet kosten jeugdzorg in toom houden

De gemeente constateert dat de kosten voor de jeugdzorg te hoog oplopen. Om te voorkomen dat de kosten alsmaar toenemen, heeft ze een nieuwe strategie bedacht: de praktijondersteuner Jeugd (POH Jeugd). Vorige week is Judith Corduwener gestart in deze functie. Ze is van huis uit psycholoog en pedagoog.

Filter
Tot nu toe werden jongeren met problemen door hun huisarts doorverwezen naar gespecialiseerde hulp. De gemeente, die tegenwoordig verantwoordelijk is voor de jeugdzorg, had op die manier te weinig controle op de kosten die daardoor gemaakt werden. Volgens wethouder van Rijswijk is doorverwijzing niet altijd noodzakelijk en kunnen problemen al eerder worden aangepakt. De nieuwe opzet moet hiervoor gaan zorgen.

12 uur
Corduwener wordt vooralsnog voor 12 uur per week binnen de huisartsenparktijken van de gemeente ingezet. Ouders of kinderen met problemen kunnen zich nog steeds bij de huisarts melden die verder zorg draagt voor een afspraak. Ook via het Sociaal Team van de gemeente kan een afspraak met de POH Jeugd gemaakt worden.

Lees vorig bericht

Koninklijke onderscheiding voor Jean Lemmens

Lees volgend bericht

Praktijkondersteuner moet kosten jeugdzorg in toom houden