Gemist Meer/Actueel 11 juni : Bouw gymzaal kan doorgaan – Skatebaan krijgt nieuwe plek- Vrijwilligers vallen in de prijzen

Meer/Actueel zondag 11 juni 2017 met o.a. :

Raadsvergadering 8 juni
Drie veelbesproken onderwerpen. De bouw van de gymzaal in Ulestraten, het confettiverbod en het vliegveld, kwamen aan bod in de de raadsvergadering van afgelopen donderdag. Besloten is onder andere dat de bijna twee ton extra, die nodig zijn voor de gymzaal, vrijgemaakt gaan worden.Het confettiverbod is weggestemd. En over stoplichten vliegveld.

Opening skatebaan
De skatebaan bij het scoutinggebouw in meerssen-West moet plaats maken voor kindcentrum. Reden voor Joris, Wout en Quinten om bij de gemeente aan te kloppen om een nieuwe plek te vinden.Samen met de gemeente zijn ze op zoek gegaan, en hebben ze een plek gevonden in het beukeböschke achter de markt.

Tihange
De manifestatie tegen het openhouden van Tihange, die plaatsvindt op 25 juni, moet ook beveiligd worden. Inmiddels is bekend dat de provincie ongeveer 30.000 ter beschikking stelt en ook de andere gemeenten hun bijdrage leveren.De gemeente Meerssen stelt een bedrag van 1500 euro beschikbaar voor het bijdragen aan de veiligheid tijdens de manifestatie.

Witte Voetenactie
Witte voetjes op tuinpaden, bij ramen en poorten. Burgemeester Clermonts gaf afgelopen woensdag de aftrap voor de witte voetjesactie. De politie en de bijzondere opsporingsambtenaren gaan samen op pad en leggen bij risicovolle situaties witte voetjes neer, zodat de bewoner hierop geattendeerd wordt.

Zwembad Meerssen
Er is hard gewerkt om het vele achterstallige onderhoud weg te werken en het zwembad veilig te maken. De provincie had al eerder aangegeven het op prijs te stellen als het zwembad open bleef.  De provincie heeft in een formele verklaring laten weten dat het zwembad veilig is om te zwemmen. Zondag 11 juni wordt zwembad Meerssen officieel geopend door wethouder Houben.

Inbraak
Op een bouwlocatie in Rothem, vlakbij een hoogspanningsmast, is in het pinksterweekend, in diverse containers ingebroken. Er zijn onder andere bouwmachines en elektrische kabels gestolen. De bouwvakkers zagen dat diverse deuren van containers open stonden toen zij op dinsdagmorgen het bouwterrein betraden.

Vrijwilligersdag
Samen doen is het motto van de vrijwilligersdag die door de gemeente is georganiseerd. Vrijwilligers kunnen hier elkaar beter leren kennen, maar belangrijker nog: hun kennis delen.

Gepresenteerd door Lilian Lemmens

Lees vorig bericht

Gymzaal Ulestraten gaat er komen

Lees volgend bericht

Meer/Actueel 11 juni: Gemeenteraadsvergadering 8 juni- Skatebaan krijgt nieuwe plek- Vrijwilligers vallen in de prijzen