Gymzaal Ulestraten gaat er komen

De gemeenteraad van Meerssen heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering unaniem besloten, het aanvullend krediet van 185.000 euro ter beschikking te stellen, om de bouw van de gymzaal in Ulestraten te realiseren. Het ziet er naar uit dat na zes jaar plannen en ontwikkelen, de kinderen van Basisschool de Triangel en inwoners van Ulestraten gebruik kunnen gaan maken van een nieuwe gymzaal.

Snelle stijging bouwprijs
KIJK!!! en BRUG-M vroegen zich af hoe het kon dat er na een besluit van 2016 een nieuw besluit genomen moest worden om te komen tot een kredietverhoging. Had de wethouder en zijn ambtenaren deze verhoging niet zien aankomen? Volgens wethouder Houben was hij geschrokken van de vraagprijs van de aannemers.  De aanbesteding was gekoppeld aan de bouw van de gymzaal en de inrichting van de omgeving. De prijs pakte hoger uit dan de gemeente voor ogen had. Volgens de VVD is de hogere prijs een gevolg van de marktwerking en was volgens van Beekum in mei 2016 niet te overzien, dat de bouwmarkt een jaar later zou ontploffen en de prijzen hierdoor zo snel zouden stijgen. Uit eerdere berichtgeving van Meer Vandaag zou de wethouder al in begin 2016 hebben kunnen weten dat de prijzen gestegen waren, nog voordat het besluit werd genomen om tot bouw over te gaan.

Motie van afkeuring
BRUG-M liet via een motie van afkeuring weten, dat zij geen goed woord over hadden over de manier waarop het hele proces rondom de gymzaal in Ulestraten is aangepakt. De partij wil de mensen in Ulestraten niet langer laten wachten en stemde net als de overige partijen voor de verstrekking van het krediet. De motie werd met negen stemmen tegen en zes stemmen voor verworpen.

Lees vorig bericht

Vrijwilliger van het jaar uitgeroepen

Lees volgend bericht

Gemist Meer/Actueel 11 juni : Bouw gymzaal kan doorgaan – Skatebaan krijgt nieuwe plek- Vrijwilligers vallen in de prijzen