STER ZLM toer komt 16 juni door Geulle, Ulestraten en Meerssen

Na de spannende Ronde van Limburg, met Pinksteren en Limburgs Mooiste, is er deze week weer serieus koersen. De Ster ZLM toer wordt verreden in Nederland en België van 14 t/m 18 juni. De derde etappe start vrijdag 16 juni in Buchten.

Voorbereiding voor de Tour de France
De afstand, waar veel pro toer ploegen aan mee doen ter voorbereiding op de Tour de France, is maar l209 km. Al vrij snel na de start is de eerste beklimming en wel om 11.43 uur de Slingerberg in Geulle. Via de Europalaan, onder het  A2 viaduct door en de Vliegveldweg, gaan de renners via de Nieuwe Vliekerweg naar de Vliek om via de Humcoverstraat de Beukel te bereiken, waarna het klimwerk begint van de Lange Raarberg. Dit is omstreeks 11.57 uur. Via Raar en Groot Haasdal vervolgen de renners het parcours in het Heuvelland.

Omgekeerde richting
In de middag komen de wielrenners terug naar Meerssen. Omstreeks 15.04 is de afdaling van de Lange Raarberg en de Beukel om via de Humcoverstraat in Humcoven, de Hekstraat naar Schietecoven te beklimmen en via de Bokstraat en de Nieuwe Vliekerweg weer terug te rijden naar Geulle. Omstreeks 15:20 uur is de afdaling van de Slingerberg om via de Oostelijke Kanaalweg, in Elsloo de Maasberg beklimmen en zo richting Buchten te rijden naar de finishplaats.

Binck Bank Tour
Vrijdag 11 augustus is de Binck Bank Tour (vroeger Enecotour). Met beklimming van de Vliegveldweg en daarna de Lange Raarberg. Deze koers staat in het teken van de voorbereiding op de Vuelta.

Lees vorig bericht

Meer/Actueel 11 juni: Gemeenteraadsvergadering 8 juni- Skatebaan krijgt nieuwe plek- Vrijwilligers vallen in de prijzen

Lees volgend bericht

Gemeente stelt 1500 euro ter beschikking voor ketting Tihange