Fietsers steken veiliger over

De oversteekplaats bij de kruising Meerssenhoven en Maastrichterlaan in Bunde is veilger gemaakt. Ook de oversteek aan de Fergatweg is aangepakt. Hierbij is rekening gehouden met de wensen en behoeften van omwonenden.

Overzicht
Met name bij Meerssenhoven bestond een gevaarlijke situatie omdat (brom)fietsers maar ook voetgangers een brede weg moesten trotseren als ze overstaken Het overzicht was beperkt omdat de weg aldaar ook een bocht maakt en er soms hard wordt gereden. Mede door aanwijzingen van omwonenden heeft de gemeente op die plek een “verkeersdruppel” (foto) laten aanleggen zodat de oversteek in twee fasen kan worden gemaakt.

Rotonde
Ook bij de nieuw aangelegde rotonde, iets verderop aan de Fergatweg is gekozen voor een vergelijkbare oplossing. Verder zal de Bonaertsweg tussen Brommelen en Bunde verbreed worden zodat fietsers daar ook meer ruimte krijgen.

Lees vorig bericht

Scarlet Souren Nederlands Kampioen wielrennen

Lees volgend bericht

Ruim twee miljoen euro voor verbetering fietspaden