Hitteplan van kracht

Vanaf vandaag, maandag 19 juni, is het Nationaal Hitteplan actief in onze provincie waaronder ook Meerssen. KNMI heeft code geel afgekondigd. Het RIVM roept op om regionale hitteplannen te activeren en extra zorg en aandacht te besteden aan kwetsbare mensen om gezondheidsproblemen te beperken.

Kwetsbare mensen
Het hitteplan moet vooral problemen voor ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht beperken. Deze mensen zijn extra kwetsbaar bij hoge temperaturen. Het RIVM roept op om extra aandacht te besteden aan deze kwetsbare mensen om gezondheidsproblemen door het warme weer zo veel mogelijk te beperken.

Andere provincies
Het hitteplan geldt verder ook voor de provincies Utrecht, Overijssel, Zuid-Holland, Gelderland, Zeeland en Noord-Brabant.

Lees vorig bericht

Oud papier Meerssen Centrum

Lees volgend bericht

Zwarte band voor Luc van Oerle van Judoclub Bunde