WML waarschuwt voor watergebruik

Water Maatschappij Limburg (WML) ziet de afgelopen dagen een flinke toename van het watergebruik. De komende dagen blijven tropisch en inmiddels is het hitteplan van kracht. Om de gebruikspiek in de avonduren tussen 19:00 en 22:30 uur wat te verminderen, vraagt WML om het watergebruik, waar dat kan, te spreiden over de dag.

Minder waterdruk
De explosieve vraag naar water in de ‘piekuren’, kan er voor zorgen dat de waterdruk daalt. Door hogere stroomsnelheden in de leiding kan het water bovendien tijdelijk bruiner van kleur zijn dan normaal. Dit water is niet gevaarlijk voor de gezondheid, maar nodigt niet uit om te consumeren. Geadviseerd wordt om een kraan te laten lopen totdat het kraanwater weer helder is en ook daarna pas de wasmachine weer te gebruiken.

Verspreid watergebruik
Met name in de avonduren, tussen 19.00 en 22.30 uur, is de vraag naar water het grootst. Het advies van WML is om het watergebruik gedurende de dag meer te spreiden. Hierdoor is er een veel kleinere kans op druk- of bruinwaterklachten.

Lees vorig bericht

BKB expositie in Terpkerkje Urmond

Lees volgend bericht

Medio volgende week koeler maar droogte blijft