Klachten en bekladding nieuwe skatebaan

Veel lof voor de drie jongetjes die het initiatief hebben genomen om de skatebaan een nieuw leven in te blazen. Maar niet de manier waarop alles in gang is gezet. De skatebaan is enkele weken geleden, in het Beukebosjke achter de markt in Meerssen, door wethouder Berry van Rijswijk geopend.

Reacties
Via Facebook is te lezen ‘Het is onveilig om een plek voor tieners te plaatsen op dezelfde plek waar kinderen van 2+ een speeltuintje hebben.‘ ‘Zonde van het geld en zonder overleg met buurtbewoners en medegebruikers zoals de BSO.’

Geen overleg
Buurtnetwerk Meerssen is niet te spreken over de gang van zaken. Zo zouden zij niet op de hoogte gesteld zijn door de gemeente en zijn het niet eens met de gekozen locatie. Ook de BSO, die vaak gebruik maakte van het nabij gelegen speeltuintje, is nergens van op de hoogte gesteld.

Samenscholingsverbod en bekladdingen
Een andere opmerkelijke bijkomstigheid is, dat er op de plek waar de nieuwe skatebaan staat, een samenscholingsverbod geldt. Omwonenden laten weten, dat er zich al rondom de nieuwe skatebaan s’avonds veel jongeren verzamelen. De skatebaan is al flink beklad met tekens en teksten.

Lees vorig bericht

De Hema komende dagen dicht

Lees volgend bericht

Kruising bij school Bunde onterecht afgesloten