Kruising bij school Bunde onterecht afgesloten

De gemeente Meerssen had niet zomaar een deel van de Kersenlaan en de Lindelaan mogen afsluiten om te kijken of de verkeersveiligheid hierdoor zou verbeteren. De snelheid waarmee de afsluiting heeft plaatsgevonden heeft belanghebbenden volgens de Ombudsman niet de mogelijkheid gegeven om de afsluiting juridisch aan te vechten. Dit meldt Dagblad De Limburger.

Niet dringend
De gemeente heeft volgens de verkeerswet de mogelijkheid om ad hoc verkeersmaatregelen te nemen om gevaarlijke situaties op te heffen. Volgens de gemeente was hiervan sprake. De Ombudsman oordeelt daar anders over omdat de gemeente begin 1999 al een brief over de gevaarlijke verkeerssituatie naar aanwonenden heeft gestuurd en er dus voldoende tijd was om op een reguliere manier maatregelen te nemen.

 

 

Lees vorig bericht

Klachten en bekladding nieuwe skatebaan

Lees volgend bericht

Wethouder wil vliegcijfers van ministerie