Gemist Meer/Actueel 25 juni : Meerssen en België over Tihange – Klachten over skatebaan – Zwembad Meerssen beklad

Meerssen over Tihange
Zondag 25 juni is de dag waarop er een menselijke ketting is gevormd van Aken via Maastricht en Luik naar de kerncentrale. De aanleiding hiervan is de ongerustheid die heerst onder veel Zuid-Limburgers over de gevolgen van een mogelijke kernramp.

 België over Tihange
Genoeg meningen hier in Meerssen op betrekkelijk veilige afstand van de kerncentrale. Maar wat zijn de meningen van degene die ECHT dicht bij de centrale wonen?

Veel klachten over skatebaan
Niet iedereen is te spreken over de manier waarop de nieuwe skatebaan is verplaatst. Zo is het buurtnetwerk Meerssen niet op de hoogte gesteld door de gemeente en zijn zij het niet eens met de gekozen locatie.

Zwembad beklad
De laatste maand zijn er veel meldingen van bekladdingen in onze gemeente. Zo is het zwembad van Meerssen in de afgelopen 5 weken al 3 keer beklad met graffiti. Op de dag van de opening van het zwembad, is zelfs de hele zijkant en voordeur beklad. Daarnaast is de skatebaan, die recentelijk nieuw leven is ingeblazen, beklad met teksten en tekens. 

1Meerssen wordt Via Meerssen
De weekkrant van 1Meerssen krijgt een nieuwe naam, namelijk VIA Meerssen. Het weekblad van 1Lokaal, waar ook 1Meerssen onder valt, wordt in een nieuw modern jasje gestoken.

Wethouder wil vliegcijfers van ministerie
Wethouder Cortenraede wil weten hoeveel vliegbewegingen er verwacht worden als de verlenging van de start- en landingsbaan van Maasticht Aachen Airport . Momenteel bestaat er namelijk nog onduidelijkheid over het exacte aantal vliegbewegingen.

Gepresenteerd door Rachelle Bouvrie

Lees vorig bericht

Menselijke lint tegen ophouden kerncentrale Tihange (FOTO’S)

Lees volgend bericht

Oud-SV Meerssen trainer Ruijs naar Willem ll