Partij Groot Meerssen wil bekladdingen halt toe roepen

Partij Groot Meerssen (PGM) heeft, naar aanleiding van de bekladdingen in onze gemeente, vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De afgelopen tijd wordt onze gemeente steeds vaker getroffen door graffiti tekens. De partij maakt zich hier zorgen over en vraagt het college van B&W wat zij gaan doen om deze acties zo snel als mogelijk een halt toe te roepen.

Zorgen
Het baart de fractie van PGM zorgen ‘Wij kunnen niet beoordelen of er een verband ligt tussen al deze graffiti en de plekken waar het gebeurt.
Wel constateren wij ondertussen dat in onze Gemeente dit gedrag maar door en door blijft gaan. Het stopt niet. Het wordt snel tijd dat dit wel gaat gebeuren.’

Meer vragen
Verder vraagt de partij of de genoemde plekken, gedrag en vormen van de graffiti uitingen verband met elkaar hebben.

Structureel probleem
De laatste maand zijn er veel meldingen van bekladdingen in onze gemeente. Zo is het zwembad van Meerssen de afgelopen 5 weken al 4 keer beklad met graffiti. Recent is de skatebaan, die in het Beukkebosjke een nieuw leven is ingeblazen, beklad met teksten en tekens. Verder zijn er in Rothem en Meerssen verschillende keren, hakenkruizen, satantekens en andere leuzen aangetroffen.

Lees vorig bericht

Fukushima en Tsjernobyl (VIDEO)

Lees volgend bericht

Menselijke lint tegen ophouden kerncentrale Tihange (FOTO’S)