Oplossingen wateroverlast besproken tijdens bijeenkomst

Dinsdag 27 juni is in de Stip een bijeenkomst gehouden over de wateroverlast van de afgelopen jaren. Waterschap Limburg presenteerde die avond haar actieprogramma ‘Samen tegen wateroverlast’. Wethouder Desirée Cortenraede hield een korte inleiding over het leed dat de wateroverlast van de afgelopen jaren heeft veroorzaakt bij veel inwoners van Meerssen en bood haar oprechte excuses aan eenieder die al jaren wacht op oplossingen.

Meerssen met stip op een
Volgens Waterschap Limburg staat Meerssen met stip op nummer een, als het gaat om wateroverlast in onze provincie. Onze gemeente is dan ook uitverkozen als pilot-gemeente stedelijk gebied. Een delegatie van Het waterschap heeft afgelopen tijd alle knelpunten bezocht en in kaart gebracht. Het Waterschap Limburg, gaat samen met de Gemeente en de burgers naar oplossingen zoeken, om de wateroverlast in de toekomst te beperken of helemaal te voorkomen. Zo zal het overtollig regenwater, nog meer dan nu het geval is, worden opgeslagen in waterbuffers en dan langzaam worden afgevoerd.

Werkzaamheden tot nu toe
Waterschap Limburg heeft echter de afgelopen tijd niet stilgezeten. Er zijn reeds enkele projecten gerealiseerd. Zo is de buffer van Maastricht Aachen Airport vergroot en afgekoppeld van de Beekerweg. De Damiaanberg , Overbunde – Dennenberg zijn voorzien van buffers. Verder zijn er verschillende rioolprojecten gerealiseerd, zoals in de Beekerweg, Vliek, st.Catharinastraat en burgemeester Visscherstraat.

Nieuwe projecten
Ook zijn er verschillende nieuwe projecten gepland. Zo gaan er buffers geplaatst worden bij het nieuw te bouwen Kindcentrum in Meerssen, st.Catharinastraat – Dorpsstraat Ulestraten en Korte Raarberg – Herkenberg in Meerssen. Na afloop van de presentatie kon eenieder vragen stellen en eventuele oplossingen aandragen. Al deze suggesties worden meegenomen in de verdere uitwerking van de plannen. Op 21 november wordt er een vervolg bijeenkomst gehouden.

Lees vorig bericht

Vereniging zwembad Geulle bestaat 25 jaar

Lees volgend bericht

Openluchtfilm gaat niet door