GMK zilveren feest met grandioos jubileumconcert

Een feest is pas geslaagd als de uitvoering tot tevredenheid stemt tot in de vezels van de feesteling. Het Gäöls Mannenkoor GMK heeft dat aan den lijve ervaren. Na de opening van het zilveren bestaansfeest van dit koor met het opluisteren van een hoogmis in de basiliek van Meerssen, na een bijzonder goed geslaagde concertreis naar de Achterhoek en na een drukbezochte receptie annex feestavond was het zaterdagavond 24 juni de apotheose met een Jubileumconcert in het Asta Theater in Beek.

Petrus en Paulus
De Geulse zangers hadden daarvoor alles uit de kast gehaald wat ze maar konden bedenken. Onder leiding van hun eigen Petrus en Paulus, leider van de feestelijkheden Peter Bruls en muzikaal leider en dirigent Paul Mestrom. Zij hadden assistentie gevraagd en gekregen van het dameskoor E-motion uit Elsloo en het orkest Salon Rouge uit Aken. Als solisten hadden zij uitgenodigd de sopraan Heidi Pittie en haar broer tenor Pascal Pittie. En uiteraard alle koorleden gezamenlijk en ieder afzonderlijk. De formule bleek een grandioos succes.

Nagenieten
Het is zo vlug op papier gezet, maar de nasmaak blijft lang na genieten. Wat vooral en allereerst opviel bij het optreden in Beek was de vlekkeloze samenwerking tussen de drie muziekverenigingen en de solisten. En dat met een minimum aan gezamenlijke voorbereiding: slechts één keer en dat nog op de ochtend van de dag van uitvoering. De organisatoren waren zo overtuigd van het welslagen van dit gezamenlijk optreden en van elkaars capaciteiten en bereidheid er het beste maar dan ook het allerbeste van te maken, dat zij dat risico durfden nemen. En met succes. Een tot de laatste stoel bezet Asta Theater gaf er na afloop met een langdurig staand applaus blijk van.

Resultaat voorbereiding
Het was het resultaat van een maandenlange voorbereiding. Het bedenken en samenstellen van de festiviteiten. Het bedenken, uitvoeren en (eindeloos) repeteren van de diverse muziekstukken. Het organiseren van alles wat er bij de uitvoering van zo’n copieus programma komt kijken aan commissies en activiteiten. Het hele koor en alle leden afzonderlijk zijn er ruim een half jaar druk mee geweest. Het succes is dan ook een opsteker voor allen.

Nog meer concerten
En daarbij blijft het niet. Er volgen nog concerten in Ulestraten en Meerssen voor senioren uit Groot-Meerssen op zaterdag 14 oktober alsmede een Najaarsconcert op zaterdag 2 december in de St. Martinuskerk in Geulle. Aan dit laatste concert werken mee Harmonie St. Caecilia, fanfare St. Martinus en Kerkkoor St. Franciscus. Hou tegen die tijd nadere informatie in de gaten. Kunt u het zelf ook eens meebeleven.

Foto Kryschja Bruls

Lees vorig bericht

Parcoursverkenning Marathon Meerssen

Lees volgend bericht

Presentatrice Olga Hupkens overleden