Gemist Meer/Actueel 2 juli : Duidelijkheid over vliegbewegingen – Kunstwerk verdwenen – Terugblik Mensenketting Tihange

Meer/Actueel van zondag 2 juli 2017 met o.a. :

Vliegbewegingen MAA
De gemeente Meerssen heeft met klem staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, mevrouw Dijksma, om opheldering gevraagd  met betrekking tot de cijfers van het te verwachten aantal vliegbewegingen in de toekomst. Er is onrust onder de bewoners ontstaan omdat er twee situaties zijn geschetst.

Kunstwerk verdwenen
De gemeente heeft een kunstenaar opdracht gegeven om de Angela tunnel en een bijbehorende muur te voorzien van Graffiti. Op de muur bij de tunnel stond een kunstwerk en een gedicht van de gedichtenroute langs de Geul. Door het overschilderen van de muur is het kunstwerk en het gedicht verdwenen, tot ongenoegen van de vrienden van de Bibliotheek.

Mensenketting tegen Tihange
Er is de afgelopen weken veel over te doen geweest: de demonstratie tegen het openhouden van de kerncentrale in Tihange. Bijna was het niet doorgegaan. Maar zondag 25 juni was er dan toch de geplande mensenketting van bijna 50.000 deelnemers. We blikken even terug.

Presentatrice Olga Hupkens overleden
Presentatrice Olga Hupkens is vrijdagochtend 30 juni, na een lang en ernstig ziektebed, op 63-jarige leeftijd overleden.  Vanaf 2001 tot begin dit jaar was Olga één van de gezichten van RTV Maastricht. Zij presenteerde daar dagelijkse nieuws, maar onderscheidde zich ook als programmamaker: onder andere met het programma Good Veurein. Good Veurein is een programma dat ook wordt uitgezonden via Meer TV. 

Wateroverlast bijeenkomst
Meerssen staat met stip op nummer een, als het gaat om wateroverlast in onze provincie.Tijdens eens bijeenkomst over wateroverlast heeft het Waterschap Limburg haar nieuwe actieprogramma gepresenteerd ‘Samen tegen wateroverlast’. Er zijn al een aantal waterbuffers geplaatst. In de komende tijd worden er nog meer waterbuffers geplaatst. Opmerkingen en eventuele oplossingen van de inwoners worden ook meegenomen.

Fancy Fair Speeltuin St Joseph
Dit jaar wordt de traditionele fancy fair van Speeltuin ST jozeph eerder gehouden dan andere jaren. Normaal gesproken zou dit evenement gehouden worden in het laatste weekend van de zomervakantie. Dit jaar in verband met haar 70 jarige bestaan wordt deze een weekend vóór de zomervakantie gehouden.

Minder passagiers voor MAA
Het aantal vliegtuigpassagiers en het luchtvrachtvervoer laat landelijk een stijging zien. Echter, volgens een bericht op 1 Limburg, geldt dit niet voor Maastricht Aachen Airport. Hier spreekt men zelfs over een daling. 

De kermis in onze gemeente zit in een teloor: er staan steeds minder attracties en trekt minder bezoekers. De stelling deze week: zijn kermissen nog van deze tijd?

Gepresenteerd door Lilian Lemmens

 

Lees vorig bericht

Komende weekend pleinfestival in Bunde

Lees volgend bericht

Aanmeldingen tweede Santa’s Run van start