Kunstwerk verdwenen bij Angelatunnel

De gemeente Meerssen heeft opdracht gegeven om de Angelatunnel, vlakbij tankstation Esso in Meerssen, te voorzien van graffiti. Ook de keermuur aan het fietspad is hiervoor overgeschilderd. Op deze muur stond een kunstwerk dat gemaakt was voor de gedichtenroute aan de Geul. De stichting Vrienden van de Bibliotheek heeft met verbazing gereageerd op het verdwijnen van dit kunstwerk. Zij zijn door de gemeente niet op de hoogte gesteld van het overschilderen.

Auteursrecht geschonden
Oud adviseur van de stichting Vrienden van de Bibliotheek, Jacques Giesen ontdekte op maandagochtend dat het kunstwerk overgeschilderd was. Hij heeft in 2010 de kunstenaar benaderd om het gedicht in de vorm van graffiti op de keermuur bij het fietspad te plaatsen. Hij geeft aan dat het overschilderen van een kunstwerk niet zomaar kan. Er is auteursrecht van de kunstenaar en dat is geschonden door het overschilderen, aldus Jacques Giesen.

Aanvraag bij Rijkswaterstaat
Om het kunstwerk, een gedicht van van Tienhoven en twee motoren, te kunnen plaatsen, heeft de stichting Vrienden van de Bibliotheek in 2010 een vergunning aangevraagd bij Rijkswaterstaat. De gemeente meent echter dat de muur van de gemeente is en hebben de muur over geschilderd. Wethouder van Rijswijk geeft in een reactie aan dat hij geadviseerd is door zijn ambtenaren en dat daar niet naar voren is gekomen dat er iets verkeerds gedaan is. Hij werd afgelopen zondag door een lid van de Vrienden van de Bibliotheek getipt over het verdwenen kunstwerk. Als het zo is, wil de wethouder de fout zo vlug mogelijk herstellen.

Meer over dit onderwerp is te zien in Meer Actueel.

Lees vorig bericht

Openluchtfilm verplaatst

Lees volgend bericht

Zijn kermissen nog van deze tijd? reageer