Volgende week slijpwerkzaamheden aan spoor

In juli worden weer slijpwerkzaamheden verricht aan de spoorrails op het traject Maastricht – Valkenburg en vice versa. De werkzaamheden vinden plaats in de nacht van:                        

– dinsdag 18 juli op woensdag 19 juli van 0.00-05.40 uur;
– woensdag 19 juli op donderdag 20 juli van 0.40-05.20 uur.

Slijpen
ProRail pleegt regelmatig onderhoud aan de spoortrajecten. Door de rails ‘glad’ te slijpen, hoeft deze minder snel vervangen te worden en is er minder onderhoud nodig. Het geluidsniveau neemt hierdoor ook af, omdat er minder oneffenheden op de rails zitten. Het slijpen van de rails vindt plaats door middel van speciale slijptreinen. Deze slijptreinen rijden langzamer dan het normale treinverkeer. Bovendien werkt de trein steeds kleine stukjes rail af, en rijdt hier diverse malen op en neer. Het geluid keert dus meerdere malen terug.

Lees vorig bericht

KPN past kanaalnummers Meer Vandaag aan

Lees volgend bericht

Orgelconcerten in Meerssen