De Pletschmeppers: ‘geen vernieuwing, geen tennis’

Tennisvereniging de Pletschmeppers wil de gemeente overtuigen om geld beschikbaar te stellen voor het opknappen van de tennisbanen in Geulle.
De huidige tennisbanen zijn nodig aan vervanging toe. Volgens de vereniging twijfelt de gemeente of daarvoor geld beschikbaar gesteld moet worden. De vereniging zelf is stellig ‘geen vernieuwing betekent geen tennis meer in Geulle’.

Oproep door middel van een vraag
De Pletschmeppers vragen aan de inwoners van Geulle te reageren op de volgende stelling: ‘Wij vinden het voor de leefbaarheid van Geulle belangrijk dat de tennisbanen blijven! Vindt u dat ook?’ De inwoners kunnen deze stelling met ja of nee beantwoorden.
De tennisclub gaat binnenkort de brieven ophalen en maakt daarna de balans op.

Reactie wethouder
Verantwoordelijk wethouder Cortenraede geeft aan dat er nog niets besloten is. Cortenraede is in gesprek met verschillende tennisverenigingen om een plan per tennisvoorziening op te stellen. Deze wordt uiteindelijk voorgelegd aan de gemeenteraad en deze neemt uiteindelijk de eindbeslissing. Op dit moment wordt er nog gekeken naar oplossingen.

Twee in plaats van vier velden
In richtlijnen van de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Tennis Bond) zijn een aantal scenario’s uitgewerkt. Een van de scenario’s omvat hoeveel tennisbanen een vereniging zou mogen hebben. Het gebruik van de banen door de leden van de vereniging bepaalt de norm. De KNLTB hanteert momenteel een richtlijn van 50 tot 70 spelers per baan. Op verlichte banen kan de richtlijn tot 90 spelers per baan worden opgevoerd. Als deze norm zou worden toegepast, hoeft de gemeente bij de Pletschmeppers maar twee van de vier velden te onderhouden, de overige twee velden zijn voor rekening van de vereniging zelf. Of deze norm daadwerkelijk gevolgd wordt is nog niet zeker.

 

Lees vorig bericht

Gijs Limbourg wint alle partijen

Lees volgend bericht

OZB stijgt minder fors