Gemist Meer/Actueel 9 juli: OZB minder verhoogd – Grafitikunst in de Angelatunnel- Fietsendiefstal tegengaan

Meer/Actueel zondag 9 juli 2017 met o.a.

OZB minder verhoogd
De OZB voor de komende jaren gaat minder hard stijgen dan in eerst instantie de planning is. In de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, die in het teken stond van het huishoudboekje van 2016.

Eindresultaat enquête armoede
De eindresultaten van de enquête onder kinderen en jongeren met betrekking tot armoede is afgelopen week openbaar gemaakt door de gemeente. De Enquête is o.a. ingevuld door scholieren van het Stella Maris College. 

Verdwenen Kunstwerk
Er lijkt een oplossing te zijn voor het verdwenen kunstwerk in de Angela tunnel. Wethouder van Rijswijk heeft met alle betrokkenen partijen contact gehad. Het kunstwerk is ondertussen teruggeplaatst.

Tennisvereniging eist vernieuwing
Tennisvereniging de Pletschmeppers  wil dat de gemeente geld beschikbaar stelt voor het opknappen van de tennisbanen in Geulle. De huidige tennisbanen zijn nodig aan vervanging toe. De vereniging zelf is stellig ‘geen vernieuwing betekent geen tennis meer in Geulle’.

Fietsendiefstal tegengaan
Fietsendiefstal blijft een groot probleem in onze gemeente. in het jaar 2016 is er honderd keer aangifte gedaan van fietsendiefstal bij de politie. De gemeente wil hier iets tegen doen en is een actie gestart om mensen bewust te maken hun fiets beter af te sluiten.

Klimomloop Ulestraten
De tour de France is op dit moment in volle gang. Meerssen had vorige weekend haar eigen tour de Meerssen. Het 7e Themu Klimomloop van Ulestraten” is zondag 2 juli Op het vernieuwde parcours gereden. Dit keer was de start en finish op de markt in Meerssen. Tijdens de klimomloop streden de junioren heren en de elite dames om de overwinning.

Gepresenteerd door Nick Claasens

 

Lees vorig bericht

Filmavond in de Koel

Lees volgend bericht

Petitie om vernieuwing speeltuintje