Vlinders

Momenteel vliegen er veel vlinders. Iedereen geniet van die mooie fladderende dieren. Maar een vlinder is eerst een rups geweest die uit een eitje komt. De vlinders die we deze dagen zien hebben planten nodig om hun eitjes op te leggen. En elke vlinder heeft zijn specifieke waardplant. Als we dus de vlinders willen helpen zorgen we ervoor dat we planten in de tuin hebben en de verharding tot een minimum te beperken. Veel verharding zorgt er voor dat de temperatuur hoger is; planten zorgen voor koelte.

Planten in de tuin zorgen niet alleen voor meer vlinders maar ook andere dieren zoals vogels, egels etc. Veel verharding zorgt er ook voor dat het regenwater niet in de bodem kan trekken maar snel wordt afgevoerd; bij ernstige hoosbuien krijgen we dan meer wateroverlast. Het Waterschap gaat samen met gemeenten aandacht vragen voor de problematiek die verharde tuinen met zich meebrengen.  In Meerssen is Steenbreek actief. Een organisatie die voorlichting geeft over het ecologisch inrichten van tuinen en de verharding zo veel mogelijk tegengaat.

Zie www.steenbreek.nl Ze geven tips om meer leven en waterbeheersing in de tuinen te krijgen. meerssen@milieudefensie.nl  043 3643740

Lees vorig bericht

Wandelen door de Curfsgroeve

Lees volgend bericht

Openluchtfilm in het park weer verplaatst