Gemist Meer/Actueel zondag 16 juli: Laatste schooldag- Meteen op vakantie- Petitie om speeltuintje

Meer/Actueel van zondag 16 juli 2017 met o.a. :

Vakanties begonnen
De zomervakantie is afgelopen vrijdag voor veel mensen begonnen in onze gemeente. Ook voor de basisschoolkinderen was vrijdag hun laatste schooldag. Iedere basisschool doet dat op hun eigen manier.

Meteen op vakantie
Een aantal mensen vertrokken afgelopen vrijdag al meteen, vanaf Maastricht Aachen airport, naar hun vakantiebestemming Kreta.

Keerzijde van de medaille
Niet iedereen gebruikt de vakantie om plezier te maken. Want tijdens de vakantieperiode stijgt het aantal inbraken. De politie waarschuwd hiervoor. Een van de grootste fout, die er gemaakt kan worden, is het plaatsen van uw vakantie op Facebook.

Eerste lijsttrekker bekend
De eerste lijsttrekker voor die verkiezingen in maart 2018 is bekend. De leden van de VVD Meerssen hebben in hun algemene ledenvergadering René van Beekum unaniem benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Lokfietsen in Meerssen
De politie zet in Meerssen sinds kort lokfietsen in. Op deze manier hopen zij een fietsendief op heterdaad aan te kunnen houden. De fietsen zijn voorzien van een GPS-systeem, waardoor de dief bezoek kan verwachten van de politie.

Petitie om speeltuintje
Buurtbewoners van Meerssen-west zijn een petitie gestart met als doel: het speeltuintje achter de Oranje Nassaustraat te vernieuwen. Zij zijn erg teleurgesteld dat de oude glijbaan is weggehaald. Hiervoor is geen nieuwe teruggekomen. Door middel van deze petitie hopen ze de gemeente te overtuigen dat het speeltuintje behouden moet blijven. 

Gepresenteerd door Nick Claasens

 

Lees vorig bericht

De laatste schooldag en daarna vakantie (video)

Lees volgend bericht

Nieuw seizoen Biekletse van start