Gemeente begint in Rothem met accommodatiebeleid

De gemeente Meerssen is bezig met de aanpassing van het accommodatiebeleid. Onder het accommodatiebeleid vallen onder andere: gemeenschapshuizen, voetbalvelden, tennisvelden en andere gemeentelijke gebouwen. De gemeente is nu op zoek naar betrokken inwoners van Rothem, die willen meepraten over de toekomst van gemeenschapshuis de Koel.

300.000 euro bezuiniging in 2018
Het accommodatiebeleid staat al enige jaren op de agenda van verschillende wethouders, colleges en gemeenteraden.
De gemeenteraad heeft in 2013 besloten om een bezuiniging van 300.000 euro door te voeren. Dit zou betekenen dat verantwoordelijk wethouder Cortenraede van de VVD, die 300.000 euro in 2018 moet bezuinigingen.
De VVD weet niet of dit in 2018 gehaald gaat worden, echter zien zij wel de noodzaak van de bezuiniging in. De partij noemt als reden voor het niet halen van de bezuiniging, dat de discussie omtrent het accommodatiebeleid niet soepeltjes verloopt. Zo vinden zij dat de gemeente moet gaan praten met de inwoners van alle kernen, zoals dat nu in Rothem gaat gebeuren. Als laatste geeft de partij aan dat zij vinden dat verantwoordelijk wethouder Cortenraede de opdracht van de raad goed heeft uitgevoerd. Als de doelstelling niet gehaald wordt is dit niet haar schuld, aldus de VVD.

Start in Rothem

Er gaat nu gestart worden met gesprekken in Rothem over de Koel, waarna vervolgens de andere woonkernen in onze gemeente aan de beurt komen.

Meer over dit onderwerp zondag 23 juli in Meer Actueel.

Lees vorig bericht

Nieuw seizoen Biekletse van start

Lees volgend bericht

Biekletse met Karel Curvers een man met een passie