Maximumsnelheid op A79 omlaag

Op de A79 tussen Heerlen en Maastricht wordt vanaf 31 juli, in beide richtingen, de maximumsnelheid verlaagd van 120 km per uur naar 100 km per uur. Weggebruikers worden geïnformeerd met borden langs de weg.

Grote onderhoudsbeurt nodig
De A79 is in 1970 aangelegd en het asfalt is versleten. Door de toenemende verkeersdruk is er een grote onderhoudsbeurt nodig. Over het hele traject wordt het oude asfalt vervangen door zeer open asfalt beton (zoab). Hiermee neemt het geluidsniveau af en wordt de leefbaarheid voor de omgeving beter. Daarnaast worden de bermen verlaagd waardoor het regenwater beter afgevoerd wordt. Het groot onderhoud wordt naar verwachting in 2020 of 2021 uitgevoerd. Tot aan het groot onderhoud wordt het asfalt tijdelijk gerepareerd en zal de maximum snelheid van 100 km per uur gelden.

Lees vorig bericht

Staatssecretaris antwoordt op vragen wethouder

Lees volgend bericht

Biekletse met Karel Curvers (video)