BRUG-M niet te spreken over accommodatiebeleid

De meningen over de omgang met het accommodatiebeleid zijn verdeeld. Waar Van Beekum (VVD) eerder aangaf dat wethouder Cortenraede niks te verwijten valt en dat ze goed gehandeld heeft, denkt Gulikers (BRUG-M) hier toch anders over. Hij vindt dat de gang van zaken helemaal niet goed verloopt. Binnen het accommodatiebeleid valt o.a. sportvelden, gymzalen en gemeenschapshuizen. De gemeenschapshuizen worden nu één voor één onder de loep genomen, te beginnen met gemeenschapshuis De Koel in Rothem.

BRUG-M
Als voorbeeld noemt hij de toezegging van wethouder Cortenraede dat het beleidsvoorstel klaar zou zijn in september 2016. Maar tot op heden nog geen voorstel. Ook vindt Gulikers het vreemd dat, terwijl het voorstel nog in ontwikkeling is, toch al zaken worden uitgevoerd die onder het accommodatiebeleid vallen zoals het opknappen van de gymzaal in Rothem en de aanleg van het kunstgrasveld bij RVU. Volgens Gulikers dekt Van Beekum zich nu alvast in voor kritiek op de VVD-wethouder en de huidige coalitie. In 2018 zijn immers verkiezingen.

Gemeenschapshuizen
Over de aanwezigheid van gemeenschapshuizen is BRUG-M heel duidelijk: iedere kern behoort een ontmoetingsplaats te hebben, vanwege het maatschappelijk belang. Waar wel heel goed naar gekeken moet worden is de huidig financiële haalbaarheid. Op dit moment kosten alle gemeenschapshuizen in de kernen van Meerssen tussen de € 35.000,- en € 85.000,- aan onderhoud per jaar per gemeenschapshuis. Daar staat tegenover dat ieder gemeenschapshuis per kern per jaar een symbolisch bedrag van
€ 1700,- betaalt aan de gemeente. Er moet dus wel een plan komen, aldus Gulikers, om de gemeenschapshuizen in stand te kunnen houden.

Lees vorig bericht

Biekletse met Karel Curvers (video)

Lees volgend bericht

Binck Bank Tour doorkruist gemeente