Samen RivierPark Maasvallei in Geulle beleven

Op zondag, 10 september, wandelt het IVN Ulestraten door het nieuwe, in mei 2016, afgeronde RivierPark Maasvallei, gelegen in het sfeervolle Geulle.

Kris kras struinen
Na tweeënhalf jaar werken is in dit gebied, de rivierverruiming, de zand- en grindwinning, alsook de herinrichting van dit nieuwe natuurgebied in Geulle door het Consortium Grensmaas afgesloten. Een uniek stukje natuur in de gemeente Meerssen bleef achter waar we als inwoners trots op kunnen zijn. In dit nieuwe dynamische gebied van de Maas bepalen, stroming, hoge waterafvoeren, erosie en afzettingen dit nieuw ingerichte landschap. Dit is duidelijk te zien aan de bijzondere en weelderige plantengroei en het dierenleven in dit gebied. We wandelen niet alleen over platgetreden paadjes van de grazers zoals Galloway runderen en Koniks paarden, maar struinen kris kras door het gebied en zoeken zo onze eigen weg.

Vertrek in Geulle
We nodigen iedereen graag uit voor deze bijzondere wandeling. Honden mogen niet mee. We vetrekken op het kerkplein in Geulle aan de Maas, om 14.00 uur. Denkt u aan gepaste kleding en schoeisel. Informatie: Fred Erkenbosch, 06-82987793.

Lees vorig bericht

Wandelen door de Curfsgroeve

Lees volgend bericht

Tihange en ons bewustwordingsproces