Wandelen door de Curfsgroeve

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve. Ruim 70 jaar werd hier mergel gewonnen. Een unieke gelegenheid om juist dit deel van de Curfsgroeve met een ervaren gids te bezoeken op zondag 6 augustus.

De Curfsgroeve
Tijdens de mergelwinning was de groeve strikt verboden gebied en daarmee bleef de groeve lange tijd voor het menselijke oog verborgen. Nu Stichting het Limburgs Landschap het beheer heeft overgenomen, heeft zij de groeve deels toegankelijk gemaakt voor het publiek. Daarvoor is aan de westzijde een wandelpad aangelegd. Dat bleek overigens makkelijker gezegd dan gedaan; een trap van maar liefst 30 meter hoog brengt de wandelaar van het ene niveau naar het andere. Vanaf het uitzichtspunt kijkt men over en in de groeve naar de 50 meter hoge steilwanden en de diep gelegen groevebodem.

Verplichte aanmelding
Voor deelname aan deze excursie dient u zich aan te melden via www.limburgs-landschap.nl/agenda [let op: vol=vol]. De excursie start zondag 6 augustus om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning de Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te 6231 RV Meerssen. In de Curfsgroeve zijn geen wandelpaden aanwezig, goede wandelschoenen zijn verplicht en een wandelstok kan handig zijn om de balans te bewaren. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.

Lees vorig bericht

IVN middagwandeling door groen en eigen dorp

Lees volgend bericht

Samen RivierPark Maasvallei in Geulle beleven